вторник, 13 август 2013 г.

Какви са предимствата да имаме кактусова градина?



Кактусовата градина има много предимства. Едно от забележителните неща за кактусите е липсата на нужда от вода за да растат и цъфтят през лятото. Необходимо да се поливат само по време на дълъг период на засушаване и в най-горещите месеци. Кактусите, които още не са се развили, трябва да се поливат на всеки две седмици докато се развие здрава коренова система.
Кактусите са най-неразбраните растения на планетата. Повечето хора се отнасят към тях, като към онези растения, които изглеждат изсъхнали и груби. Някои казват, че кактуси има само в пустинята и в няколко страни. Много хора не знаят, че кактусите дават плодове, които се използват за направата на сладка и бонбони. Дори има разновидности които се използват при приготвянето на тамалес (латиноамериканско ястие) вместо месо.
Истината е че кактусите са най-красивите и забележителни растения на планетата. Може да видите кактуси почти във всяка страна с изключение на Антарктическия регион. Има видове, които издържат на температури под точката на замръзване и други, които да издържат на 125о. Кое друго растение може да бъде изядено на половина от животни и да остане жизнено още няколко години? Кактусите цъфтят периодично през топлите месеци с ярки наситени цветове.
За хора, които са твърде заети за градинарство, но искат компанията на растения, няма по-добро растение от кактуса. Кактусите имат нужда от много малко грижи и вода. Всичко което е нужно е да го засадите и да се наслаждавате. За разлика от многогодишните растения, кактусите много лесни за култивиране и резниците пускат корен за по-малко от  три седмици. Повечето кактуси се култивират от резници или семена.
Видовете Opuntia са най-практичните видове за разпространение от неопитни градинари. Opuntia има разновидности без бодили и такива с ясно изразени бодили. Повечето opuntia са бързо растящи и много лесни за разсаждане.

Предупреждаваме ви че започнете ли веднъж да гледате кактуси за много кратко време ще се пристрастите. Веднъж започнали да отглеждате и да се грижите за кактус няма да може да спрете и ще започнете да търсите все по редки видове кактуси.

ХОУМ ГАРДЪН ПРЕПОРЪЧВА CACTUS FOCUS И CACTUS FOCUS REPOTTING MIX  ЗА ВАШИТЕ КАКТУСИ

http://www.thecactusdoctor.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар