четвъртък, 8 август 2013 г.

Основни грижи за цитрусовите дървета

Основни грижи за цитрусовите дървета

Цитрусовите растения най-добре е да се отглеждат в саксии с добър дренаж в глинеста почва примесена с чакъл или кора за осигуряване на дренажа, подобна почва е Citrus Focus Repotting Mix. Добрия дренаж е много важен. Оптималното pH е 6,5.
Цитрусите трябва да се пресаждат веднъж годишно или когато саксията им стане малка. Те могат да се пресаждат по всяко време на годината, но най-добре е това да се прави през ранната пролет.
Светлина и температура
Цитрусовите дръвчета се нуждаят от много светлина и въздух.
Поливайте обилно, но изчаквайте почвата да изсъхне почти напълно преди следващо поливане. Цитрусите не трябва да се преполиват, защото имат чувствителни корени, за това през зимата почвата трябва да се остави да изсъхне до степен на ронливост преди пак да се полее.
През пролетта по време на периода на растеж, цитрусите имат нужда от редовно подхранване със специализирани торове, като Citrus Focus. Може да ги подхранвате и през зимата, но по-нарядко.
Подрязване
Цитрусовите дръвчета не обичат подрязването. Ако е необходимо подрязвайте леко около средата на пролетта, когато жизнените сокове започната да нарастват. Никога не подрязвайте през зимата. Като много субтропически дървета и те имат нужда от време и топлина за да зараснат раните. Подрязвайте над активната пъпка, която обикновено се намира над листния възел.
Цъфтеж и плодонос
Цитрусовите дръвчета цъфтят с малки млечни на цвят цветове с много отчетлив аромат. Ако температурата е ниска, дръвчето няма да може да цъфне или плода няма да узрее. Когато плода узрее е необходимо да се махне от дървото.
Вредители и болести
Цитрусовите дръвчета могат да бъдат засегнати от различни насекоми, белокрилка или зелена листна въшка и червени акари.


ХОУМ ГАРДЪН ПРЕПОРЪЧВА CITRUS FOCUS И CITRUS FOCUS REPOTTING MIX ЗА ЗДРАВИ И КАРАСИВИ ДРЪВЧЕТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар