понеделник, 7 април 2014 г.

Значение на цветята според фън шуй


Във фън шуй, цветята имат много силно приложение

От чистата фън шуй перспектива, хубавото озеленяване добавя прекрасна енергия в дома ви. В живота ви се пренася като добро здраве, щастливи връзки и носи просперитет. Цветята са сред растенията, които носят най-добрата чи енергия. Цъфналите растения не само са красиви за гледане, те ви подтикват да обичате, разглеждат се като символ на добър късмет и носят щастлива енергия.

Ето няколко съвета:

Ако искате да се наситите на свежестта пролетно време или да възобновите енергията в себе си или във вашия дом, поставете цветя според енергията, която искате да подсилите. Ако искате лечебна енергия, изберете бели цветя, за любов изберете розови, а за благосъстояние, лилави или златисти цветя.
Когато приятели или членове на семейството са болни, занесете им букет или саксия бели цветя – магнолия или лилии. Ако се нуждаят от благополучие, предложете им луковични растения, като нарциси, за да подсилят енергията на благосъстоянието. Златистите цветове на хризантемите и нарциса са добър избор, особено когато се местите в нов дом или започвате ново начинание. Цветята с розови оттенъци са символ на отдаденост и щастие.
Китайците вярват, че божура е цветето на романтиката, за това много от младите жени поставят в дома си червени божури, като символ на младата любов и романтиката. Ако божура е поставен във всекидневната, тогава се представя като символ на търсещата любов, ако е поставен в спалнята, тогава символизира плътската любов.
Като символ на чистотата лотосът израства от мътната вода за да разцъфне, символизира израстването над проблемите. Буда често е изобразяван седящ в лотос, а будистката мантра “Om Mani Padme Hum” буквално означава „Слава на съкровището в лотоса”. Ето защо лотоса се определя като символ на щастие и просветление. Той представлява безкрайния успех и непрестанно изобилие. Поставете ваза с лотоси или картина на лотос за подсилите дома и живота си с енергията, която той символизира.
Въпреки репутацията си на капризно растение, орхидеите са много лесни за отглеждане. Освен, че са красиви, те носят и енергията на кариерата. Лилавите орхидеи се считат за най-благоприятния цвят, те символизират възможностите и успеха. Ако имате орхидея в дома си, тогава тя е символ на семейното щастие и хармония.
Хризантемите, които виждаме в цветарските магазини и есенните градини са символ на силни реколти, изобилие от радост и пълноценен живот. Други цветя, които символизират благосъстояние са луковични растения като нарциси, лалета, гладиоли, ириси или лилии.
Дали е слива, череша или праскова, цъфтящите дървета символизират справянето с препятствията. Те напомнят за успеха, който  следва след трудностите и за дълголетието.
За да създадете основна ян енергия, да изчистите съзнанието си и да възстановите тялото си, може да си вземете вана като във водата добавите венчелистчета от поне пет различни на цвят цветя, които отговарят на петте елемента. Цветчетата трябва да са розови, жълти, бели, сини и зелени може да добавите и билки, като розмарин и дори за да подсилите аромата, като добавите ароматни масла или да използвате аромата на растения като лавандула, жасмин, гардения. Този ритуал ще ви помогне да поемете повече ян енергия и да освободите ума си.
Когато подарявате цветя, избирайте сантиментални цветове като розово и жълто или комбинация от тези цветове. Червените и белите цветове никога не трябва да се слагат заедно, но могат да се използват заедно с други цветове. Лилавото се приема като благоприятен цвят и предвестник на просперитет и успех, както и златния цвят. Лилавото, златното и бялото са хармонични и се приема, че носят щастие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар