вторник, 22 април 2014 г.

Идеалния подарък за любителите на орхидеи


Орхидеите имат способността да цъфтят многократно и да доставят удоволствие много години. Те са лесни за отглеждане, ако се спазват няколко прости правила.
Правилата за подхранване описано по-долу са направени спрямо Фаленосис, но се отнасят и за повечето продавани на пазара орхидеи.
Орхидеите, както всички растения, имат нужда от редовно подхранване за да се стимулира растежа и цъфтежа им. Използвайте торове съобразени със специфичните нужди на орхидеите. Ако имате малка колекция от орхидеи програмата за подхранване Orchid Focus е най-подходяща. Следвайте инструкциите за употреба посочени на опаковките и поливайте веднъж месечно с чиста вода.
Orchid Focus е разработена в различни варианти спрямо етапа на растеж, в който се намира орхидеята – Grow и Bloom.
Orchid Focus Grow подпомага и насърчава растежа, докато Orchid Focus Bloom стимулира и поддържа цъфтежа. Приложение 5 мл. на 2 литра вода веднъж седмично.
Orchid Ultra е тоник за орхидеи за най-добро представяне - помага на орхидеите да приемат и усвоят повече от хранителните вещества, които се съдържат в торовете и почвата. Приложение 5 мл на 1 литър вода веднъж седмично.
За Фаленопсис и най-често срещаните видове продавани на пазара, като основно правило, използвайте Orchid Focus Bloom от момента, в който се появи цветоноса, за да подсилите развитието на новите разклонения и пъпки. Заменете Orchid Focus Bloom с Orchid Focus Grow когато започне да прецъфтява орхидеята. Orchid Ultra се прилага успоредно със Orchid Focus Grow или Orchid Focus Bloom.


За да запазите здрави орхидеите си пресаждайте на всеки 12 до 18 месеца.

1 коментар: